Yahoo Site Explorer update

*ook verschenen op Marketingfacts

site-explorer.gifYahoo heeft in Nederland nog steeds geen groot aandeel in de zoekmarkt, toch is het een zoekmachine die ik veel raadpleeg. Yahoo laat namelijk in de Site Explorer alle pagina's van je site zien inclusief alle inkomende links. Deze tool is en wordt steeds waardevoller naarmate ze er meer functies in plaatsen.

Een tijdje terug hebben ze een zogenaamde Site Explorer Suggestion Board gelanceerd. Daarin konden de gebruikers van de tool aangeven wat er allemaal verbeterd zou moeten worden. Yahoo heeft de top van deze suggesties nu geïmplementeerd, de belangrijkste punten hiervan waren:

Site verificatie door middel van meta elementen: dit maakt het mogelijk voor webbeheerders die geen verificatie-bestand online kunnen plaatsen om toch hun site te verifiëren. Dit is voornamelijk handig bij gratis te gebruiken weblog sites waar je wel toegang tot de code hebt maar niet tot de server.

Handmatig verwijderen van URL's:
in de Site Explorer kun je keurig zien welke bestanden Yahoo geïndexeerd heeft. Het is nu mogelijk om met 1 druk op de knop bestanden uit de index te verwijderen. Wel is het zo dat dit ook met je robots.txt geregeld moet worden, maar voor snelle verwijdering is deze tool handig. Wel wordt er gevreesd voor groot misbruik van deze tool aangezien de veiligheid van een Yahoo Account te wensen over laat, aldus Andy Beal.

yahoo-links-badge.pngSite Explorer Badge: Yahoo heeft nu als extra gadget een script vrijgegeven waarmee webbeheerders een badge op hun site kunnen plaatsen met daarin het aantal inkomende links voor die pagina of de hele site. Aangezien de inkomende links die Yahoo ziet vrij betrouwbaar zijn geeft het een redelijke indicatie van de populariteit van een pagina/site.

Click to activate social bookmarks