Why submitting to searchengines doesn’t work

softwarebox-small.gifA part of you that came to this page just submitted there site to my fake Search-Submit© tool. For those who are not: you should have a go too 😉

Let's be clear about this: it's all bullshit. But people still want to be fooled by these scams, looking for the solution that brings in traffic with so less effort.

Why wouldn't this work?

 • Submitting to hundreds of searchengines? I only know a few that can deliver serious traffic, the rest is not important. Besides that: if you have some quality incoming links the searchengines will find your site by following them.
 • Within a few days or weeks on top ranks for whatever keyword you choose? If that was the case, what would all those SEO companies do all day?

The signals to recognize a shady service like mine 😉

 • When it's free and promising golden mountains, it's aimed at those who want to be on the front row for a dime (Dutch saying).
 • Guarantees for something that can't be garanteed at all.
 • Lots of customer experiences without a real URL to support those.
 • The product or service is offered on a pagerank 0 site that is nowhere to be found in Google for a few of his main keywords.
 • The company behind the product doesn't have a real address.
 • Too good to be true.

If I haven't convinced you yet to not do any business with these scammers: good luck. I hope you won't use such for your main source of revenue. And a good spamfilter for the email address you're using would be a good idea.

The actual submissions for my tool:

My goal with this tool is to protect people from doing any harm to their sites. Liked the tool? Spread the word on Twitter, Facebook, or put a link on your site to the tool: "search submit".

Click to activate social bookmarks

 

52 thoughts on “Why submitting to searchengines doesn’t work

 1. Toen ik je titel las dacht ik even aan het überhaupt je URL submitten bij zoekmachines, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Dát heeft wat mij betreft namelijk wel degelijk zin af en toe, zeker voor startende sites. 🙂

 2. Grappig, al redelijk wat bezoek op de tool gehad maar nog geen aanmeldingen. Heb ik alleen maar slimme bezoekers 😛

 3. Grappig, al redelijk wat bezoek op de tool gehad maar nog geen aanmeldingen. Heb ik alleen maar slimme bezoekers

  Misschien, zoals ik, zijn er veel mensen die de site bijhouden via de RSS feed, en dus eerst hiervandaan komen.

 4. André, je hebt helemaal gelijk. Ik heb dergelijke zaken nooit begrepen. Alhoewel, een paar je geleden hielp het misschien nog wel iets. Maar goed, nu heb je bijv. meer aan (relevante) backlinks. Op die manier vindt een zoekmachine je site toch wel.

  Ik vraag me overigens ook af of die aanmeldingen nog wel werken. Steeds meer zoekmachines gebruiken captcha bij de aanmeldingprocedure.

  Opmerking: Naast Metatags.nl en Websubmission.nl heb je ook nog SubmitWolf, die heel bekend is.

 5. Het feit dat er nog steeds veel mensen zijn dat je je moet aanmelden bij zoekmachines - en het liefst zo vaak als mogelijk - is alleen maar goed. Wij, als de professionals, moeten toch ergens ons brood mee verdienen. Door mensen op te leiden dus.

 6. Als veel terugkomende bezoeker op deze site (en andere seo sites) wist ik wel dat dit soort dingen vaak niet te vertrouwen is.

  Ik vertrouwde echter blind op de kundigheid van jou als raadgever en dacht, een kijken wat er gebeurd... Je kunt je voorstellen dat ik me nu redelijk beetgenomen voel. Maar goed wel een sterke manier om mensen te laten voelen hoe stom ze zijn.

  Leuke inovatieve blogpost, sjappoo!

 7. Hey Dr.Dre!
  Het grappige is dat ik ook een soort oplichtingsgevoel had toen ik voor het eerst op Aaron Wall's seobook.com kwam 😀 Misschien komt dat omdat ik bij e-books sowieso al achterdochtig ben (vooral die aangeprezen worden op een 1 pagina website van 20000px hoog, en het liefst veel fontsizes en colors gebruiken). Ook gaan de alarmbellen rinkelen als ik een gephotoshopte productdoos zie haha

  Ik zie overigens nog regelmatig bedrijven die aanmelden bij zoekmachines als dienst aanbieden. Als ik weer bedenk hoe ze heten dan post ik het hier wel.

 8. Ik vind t een mooie! Ik maak vanmiddag/vanavond of morgen even een post aan op mijn weblog met link naar je dingetje. Ben erg benieuwd 😉

  Wat Harrold zegt: die bedrijven kom ik ook wel eens tegen, ik weet nog dat ik me een paar weken geleden kapot heb lopen ergeren aan zo'n site, maar ik kan me toch nog niet meer herinneren welke site dat was, waarschijnlijk heel snel weer verdrongen 😛

  Laten we de dozen verder even buiten beschouwing, puur uit vrouwlievendheid?

 9. Pas op André, straks zit je nog met veel werk 🙂 En je krijgt de naam dat je specialist bent in Automatisch aanmelden 🙂

 10. Hahaha...leuke post. Goed om eens in de praktijk te proberen, kijken hoeveel mensen zich daadwerkelijk wilden aanmelden. Dat is gelijk ook het punt, er staat best veel blackhat informatie online en er worden veel blackhat diensten aangeboden. Mensen zijn naief en zien iets over "hoog ranken" en "super zoekmachine optimalisatie" en gaan er gelijk achteraan, terwijl dat soort tools (of oplichtingen) vaak leiden penalties ipv hogere rankings.

 11. Hahaha, bedankt, André.

  Dit zal ik in iedergeval niet snel vergeten. Ik heb namelijk altijd in dit fabeltje geloofd en dat is nu dus voorgoed over. Ben ik even blij dat ze mijn email adres in iedergeval niet gebruikt hebben voor spam doeleinden, aangezien ik geen spam ontvang.

  Anyway, nogmaals bedankt.. en leuk gedaan! 🙂

  Neem ook eens een kijkje op mijn SEO blog.

  Mvg,
  Mike Post

 12. Ik heb nog steeds klanten die vragen om dit soort diensten als ze een nieuwe website hebben. Gewoon een vermeldinkje in Hotfrog en je krijgt binnen twee dagen bezoek van Ome Google.

 13. Helpt wel! Google zoekt het eerst andere zoekmachines af. Verder html validate is ook belangrijk.

 14. Je kunt ook simpel gebruik maken van social newssites als ekudos. Deze hebben zo'n veel veranderende content dat google daar praktisch nonstop aan het sneupen is

 15. Heel aardige linkbait! 😉

  Ik ben het echter niet eens met de reactie van "fietspomp" hierboven die het aanmelden bij zoekmachines op een lijn stelt met het zorgen voor valide HTML-code: dat laatste zou m.i. wel degelijk een (kleine) rol kunnen spelen als "kwaliteitssignaal". (En het voorkomt in elk geval dat bv. hele stukken tekst worden overgeslagen omdat je ergens op je pagina een tag of een aanhalingsteken vergeten bent...)

 16. Een goede tip om snel geindexeerd te raken is om een backlink te krijgen met een hoge pagerank. Mijn allereerste link was meteen een pr 5 en mijn spliksplinternieuwe site stond binnen 5 uur al in Google! En ik rankte ook meteen voor mijn keyword. Niet zo goed natuurlijk, maar wel al op nr 14. Het fluctueert een beetje, maar ik blijf binnen de top 20, wat ik voor zo'n jonge website al heel goed vind.
  Dus zoek een goede site met een hoge pr en als Google je via die site vindt, dan heb je meteen een hele goede start!

 17. Best triest eigenlijk dit. Ik was pas webdesign bedrijven aan het vergelijken en op heel veel websites kwam ik dit tegen als dienst die ze aanboden. Goed dat je hier een artikel over heb geschreven, maar het zou niet slecht zijn als dit nog een keer in het nieuws zou komen.

 18. Mijn naïviteit is groot en ook ik trapte er gewoon in. Een slimme manier van mensen ergens op wijzen! Ik zet die link in een post op m'n website. Bedankt!

 19. Ik hoorde van een vriendin dat je deze pagina had gemaakt en dat ze er erg moest om lachen. Toch kon ik het niet laten en moest even een kijkje nemen.

  Bij deze. Mijn complimenten.

  Gr. Ilonka

 20. Oeps, ik ben er natuurlijk ook ingetrapt en heb er smakelijk om gelachten. Bedankt voor de eye-opener, enne, je hebt mail...

  René

 21. Allemaal erg onwaarschijnlijk, maar je bent toch nieuwsgierig.. Had ik het dan zelf allemaal fout gezien?

  Goed opgezet trouwens! Complimenten.

 22. Tsjah...idd een goeie...leek me al redelijk ongeloofwaardig...maarja je hebt toch een bekende naam in SEO land. Dan klikt men toch sneller.

 23. Goede grap ik dacht al wat vaag. Goed ik ben dus duidelijk iets te goed gelovig als ik op jouw site iets lees :). Als jouw naam op jouw site niet als "referentie" had gehad had ik het zeker niet gedaan.

  Geniaal! Mijn nieuwsgierigheid verloor het van mijn verstand! 🙂

  Thnx for the Wake up 🙂

 24. Bij Googleman is het niet gratis, maar je krijgt wel een bewijs dat je site inderdaad is aangemeld. Ik mis dat wel in dit concept. Ik weeet trouwens niet wat het getal van 1756 aangeeft, maar het zijn natuurlijk geen zoekmachines, want welke zijn dat dan?

Comments are closed.