Weet Google echt waar je zit?

Het is bekend dat Google een database heeft waarin staat welke IP nummers in welke plaats zitten. Maar deze database moet constant bijgehouden worden en zal dus niet altijd up-to-date zijn. Hoe betrouwbaar is het dan?

Om op die vraag antwoord te krijgen vraag ik maar 10 seconden van je tijd om deze vragenlijst in te vullen.

Hartelijk dank.

Update: link is verwijderd, onderzoek is klaar.

Click to activate social bookmarks

 

10 thoughts on “Weet Google echt waar je zit?

 1. Ik denk redelijk betrouwbaar, ondanks het feit dat ik regelmatig surf via een Amerikaans IP (multinational ) weet Google blijkbaar goed dat ik een vlaming ben..

 2. Ben benieuwd naar de resultaten. Als dit namelijk wel super werkt dan hoeft Google ook niet stees te vragen waar ik bijvoorbeeld een pizzabezorger zoek.

 3. ook m'n Vodafone live IP adres maar ff bij jullie gelogd 😉 zit nu tussen Ede en Amsterdam, heb de postcode thuis maar ingevuld:P

 4. Ik had een adwords account. Goggle zette er zelf alleen Utrecht bij, terwijl ik in Rotterdam zit...

  Via de Google Helpdesk geprobeerd dit recht te zetten maar blijkt niet mogelijk.

 5. Hoi André,

  We hebben internet via Denemarken, omdat het hoofdkantoor daar zit. Google Ads zijn dan ook regelmatig Deens.

  Heeft het hebben van een Deense server ook uitwerking op de google ranking in Nederland? Of is het indexeren van de plaats niet van invloed op de ranking?

 6. Hallo Mieke, in principe mag een Deense server niet uitmaken voor je rankings. Google bepaald met een aantal factoren voor welk land de content bestemd is. Als de website dus in het Nederlands is en de taal van de links die er naar toe verwijzen ook Nederlands is mag het geen probleem opleveren. Eventueel kun je in de Google Webmaster Tools nog aangeven voor welk land de site bestemd is.

  Het enige nadeel kan zijn dat de Deense server wat trager reageert dan een gemiddelde Nederlandse server en dat bezoekers iets langer moeten wachten op de site. Maar dit effect is binnen Europa bijna niet aanwezig aangezien de internationale verbindingen snel genoeg zijn.

Comments are closed.