Wat hebben Google Earth, Google Sketchup en Traffic4u gemeen?

Nou, het volgende: een tijdje terug ploften we uit ons oude pand. Hierdoor zijn we verhuisd (OTM nog bedankt voor de taart) naar een nieuw onderkomen waar voldoende ruimte is om de komende tijd goed te kunnen werken. Vlak voor de verhuizing had ik op een vrije avond even met Google Sketchup zitten spelen en kwam daarmee op het volgende uit:

fongersstede.jpg

Sketchup is redelijk makkelijk onder de knie te krijgen, en op die manier kon ik ons toekomstige onderkomen visualiseren voor mijn collega's. Een leuke bijkomstigheid van een met Sketchup gemaakt gebouw is dat je met 1 druk op de knop het gebouw op de juiste lokatie in Google Earth kunt plaatsen.

Uit deze tekening ontstond uiteindelijk het idee om dit groter aan te pakken en in te zetten voor de opening van ons nieuwe pand. Zo gezegd zo gedaan, er werd contact opgenomen met de Hanze en RUG om vrijwilligers te werven. Hieruit kwamen 4 helden naar voren:

Samen met de inspanningen van collega's Derk van Wingerden, David van Dam en ondergetekende hebben we een aantal gebouwen ontworpen om de digitale stad Groningen te vullen.

Het resultaat is in onderstaand filmpje te bekijken. Met Google Earth Pro die het mogelijk maakt filmpjes te exporteren en enkele uren editten is deze film er uit gerold.

Ook kun je de collectie zelf bekijken door in de 3D Warehouse op de link "View in Google Earth" te klikken. We zijn op dit moment nog bezig om de gebouwen in de "best of" layer van Google Earth te krijgen, hierdoor zullen de gebouwen standaard zichtbaar zijn.

Wat me opviel is toch het gemak dat enkele Google tools mij boden bij dit traject zonder extreem veel kennis te hebben van 3D:

Update
Inmiddels staan de gebouwen in de 'Best of' layer van Google Earth. Hierdoor zijn ze direct te bekijken.

Click to activate social bookmarks

 

4 thoughts on “Wat hebben Google Earth, Google Sketchup en Traffic4u gemeen?

  1. leuk initiatief en een mooi resultaat! overigens kunnen we wel vaker taarten (of beter: worstebroodjes) naar elkaar toe sturen, helemaal geen problemen mee 😉

  2. Geweldig, ongelofelijk veel aandacht gehad van diverse media: offline, online, kranten, blogs, binnen- en buitenland. Het filmpje is inmiddels al 9000+ keer bekeken, dus al met al veel genoegdoening gehad voor de gedane arbeid.

Comments are closed.