MSN Spam op diverse sites

Ik zit zojuist rustig achter mijn pc te surfen openen er opeens een tweetal ongevraagde chatvensters met daarin de volgende vraag:

is that you that you on that photo?!
http://www.website.nl/photo.php?photo=photo311.jpg

Direct gingen al mijn spam antennes omhoog staan aangezien de 2 personen die mij dit stuurden geen woord engels spreken. Toch maar op de link geklikt omdat er op mijn pc niets atomatisch gedaan word, en ja hoor: een .pif bestand wil zichzelf downloaden.

Na onderzoek blijft dat de betreffende contactpersonen er ook op geklikt hadden en zo spyware geinstalleerd hadden zonder het te weten. Dit systeem zorgt op op dit moment voor dat de spyware zich hard aan het verspreiden is in Nederland.

Als ik op de betreffende website kijk blijkt het een reclamebureau te zijn, en op dit moment zijn ze wellicht reclame voor zichzelf aan het maken? Niet zo'n goede beurt dus door op deze manier je naam te schande te maken. Ik heb in een email om opheldering gevraagd aangezien ik niet gediend ben van deze praktijken.

En een tip voor de slachtoffers: niet zomaar domweg klikken, alles wat niet helemaal zuiver lijkt kun je niet vertrouwen op het internet en MSN.

Click to activate social bookmarks