MSN Spam op diverse sites

Ik zit zojuist rustig achter mijn pc te surfen openen er opeens een tweetal ongevraagde chatvensters met daarin de volgende vraag:

is that you that you on that photo?!
http://www.website.nl/photo.php?photo=photo311.jpg

Direct gingen al mijn spam antennes omhoog staan aangezien de 2 personen die mij dit stuurden geen woord engels spreken. Toch maar op de link geklikt omdat er op mijn pc niets atomatisch gedaan word, en ja hoor: een .pif bestand wil zichzelf downloaden.

Na onderzoek blijft dat de betreffende contactpersonen er ook op geklikt hadden en zo spyware geinstalleerd hadden zonder het te weten. Dit systeem zorgt op op dit moment voor dat de spyware zich hard aan het verspreiden is in Nederland.

Als ik op de betreffende website kijk blijkt het een reclamebureau te zijn, en op dit moment zijn ze wellicht reclame voor zichzelf aan het maken? Niet zo'n goede beurt dus door op deze manier je naam te schande te maken. Ik heb in een email om opheldering gevraagd aangezien ik niet gediend ben van deze praktijken.

En een tip voor de slachtoffers: niet zomaar domweg klikken, alles wat niet helemaal zuiver lijkt kun je niet vertrouwen op het internet en MSN.

Click to activate social bookmarks

 

28 thoughts on “MSN Spam op diverse sites

 1. Hmmjah, beetje ongeloofwaardig, die photo.php staat toch op hun webserver? Dus ze moeten er op een of andere manier wat mee te maken hebben.

 2. Leuk, de 2 pc's waarvan ik weet dat ze het virus hebben doen het helemaal niet meer. Dat wordt weer een avondje installeren.

 3. Af en toe een restorepoint aan laten maken, dat scheelt je heel wat tijd. 🙂

  Trouwens:
  http://www.heustheivel.nl:
  This account has been suspended.
  Either the domain has been overused, or the reseller ran out of resources.

  🙂

 4. Een vriendin had laatst zoiets, alleen van een ander domein. Was precies hetzelfde principe: via MSN een linkje die gekoppeld is aan een of ander gaar .PIF bestand ergens op een server.

 5. Goeiedag,

  Toen ik aan het googlen was kwam ik op deze website terecht. Ik ben Pieter van den Heuvel en mede directeur van Heust & Heivel. Mijn vennoot heeft op zijn laptop een virus gekregen welke zich automatisch op al onze ftp servers (waarvan de wachtwoorden door windows bekend waren) plaatste. Nogmaals willen wij onze excuses aanbieden aan alle mensen die computerproblemen hebben opgelopen. Maar jullie moeten ook begrijpen dat ook wij het slachtoffer zijn. Het virus is namelijk niet alleen op onze eigen server terecht gekomen...

  Inmiddels is het probleem verholpen en geloof me... dit was geen reclameactie, zo stom zijn we nou ook weer niet. Wij snappen nog steeds niet hoe onze virusscanner het niet heeft gezien.

  M.v.g.

  Pieter van den Heuvel

 6. Netjes om het ook hier te melden meneer van den Heuvel.
  Overigens zie je dit soort spam helaas steeds meer.

 7. Ik heb zojuist contact gehad met Heust & Heivel en daarna besloten om het bericht te wijzigen. Ook zij zijn slachtoffer van het virus. Het was me de afgelopen dagen al duidelijk geworden dat er meerdere domeinen zijn die het virus per ongeluk hosten zonder daar weet van te hebben.

  Om de negativiteit van het betreffende bureau uit de zoekmachines te halen heb ik de titels geneutraliseerd.

 8. [q] Mijn vennoot heeft op zijn laptop een virus gekregen welke zich automatisch op al onze ftp servers (waarvan de wachtwoorden door windows bekend waren) plaatste[/q]

  Wat een giller :). Dat je op je laptop de wachtwoorden opslaat van je servers is nog tot daaraan toe, maar dat je windows die wachtwoorden toe vertrouwd is simpelweg zeer onprofessioneel. Een beetje scriptkiddie had dus alle accounts kunne hijacken...

  [q]Maar jullie moeten ook begrijpen dat ook wij het slachtoffer zijn.[/q]
  Het slachtoffer van jezelf inderdaad, en jij (de schrijver) van je vennoot.

  Anyway, ik hoop dat er wat van geleerd word. Blindelings op windows en virusscanners vertrouwen is een, ...

 9. Ik krijg ook via MSN Messenger berichten binnen van een bekende die modelpictures.info spamt.

  Hoster (gandi.net, klinkt geloofwaardig...) op de hoogte gebracht.

 10. Kreeg het ook van een klasgenoot, toch maar effe geklikt uit nieuwsgierigheid. Nog voordat het Firefox download venster zich opende kwam Nod32 al met een melding dat het bestand een virus bevatte en of ik de download wou afbreken. Altijd oppassen dus 🙂

 11. Hee..:S ik eb nuook zoon dom virus maar hoe haal ik het weg/?!?! virus scan wil nie tze zegguh msn nieuw installeren maar helpt dat ..!! HELP!!

 12. Ik zet alles op alles om de dader te vinden,
  heb al inkopen gedaan bij de kofferbakverkoop,
  een sniper, het serial number eruit gewist,
  voor het geval dat ik niet alleen blikjes raak.

  😛

 13. Goedeavond,

  ik kreeg daarnet via msn ook de link doorgestuurd via een vriendin.
  De link bevat op dit moment het domeinnaam van : ratethisface.net

  zelf ben ik goed beveiligd tegen virussen e.d.
  maar het kan natuurlijk, dat de virusscanner hem niet detecteert, aangezien deze verouderd is.

  Wat ik iedereen wil aanraden is: de standaard instelling van internet explorer te behouden, zodat wordt aangegeven welk bestand je gaat downloaden, of je het bestand wil opslaan, of dat je hem wil uitvoeren.
  Op deze manier heb je zelf in de hand, wat je accepteert op je pc/laptop.

  Ook wil ik tegen mogelijke internethelden die graag virussen maken/versturen zeggen; jullie zijn niets meer dan een stelletje impotente asociale mensen, die nodig eens in aanraking moeten komen met de harde maatschappij.

 14. ik heb een vraag
  ik heb helaas ook op photo.php geklikt
  maar nu krijg ik allemaal domme reclame bij
  elk internet venster die ik open.
  weet iemand misschien een gratis programma die ik kan
  downloaden zodat dit weg gaat? ik heb mijn msn al opnieuw geinstaleerd
  maar niks helpt.

  ik hoor het wel

  [email protected]

 15. héee..

  njáa ik heb dit probleem ook en hoe moet ik dit verwijderen ..want deze virus stuurde zich automatische door naar al mijn online personen op msn en die hebben het nu ook en die zijn nu harstikke kwaad duss help pleass...

  laat het me snel weten aub..

 16. Heyy!

  Ik heb gister avond een winzip bestand van mn vriendin gekregen, wat bleek dat het ook zo'n virus was.
  Kheb al vanalles geprobeerd, maar het gaat niet weg.
  Heeft iemand misschien nog wat tips?

  xx

  PS: Mail maar, [email protected]

 17. Ik heb ook zoiets alleen dan kreeg ik van 2 onbekenden in mn msnlijst omg jij naakt?
  Omdat ik nooit zulke foto's verstuur wist ik dat dit niet waar was, maar tog heb ik met me stomme kop uit nieuwschierigheid erop geklikt.!!!!
  Met als gevolg een virus in mijn msn, ik kan nu niet meer msnen en weet niet wat ik moet doen!!!
  Gr Sanne

 18. Hee!

  Ik heb nu ook een virus op mn msn omdat ik op een link klikte die ik kreeg van iemand, hoe kan ik dit virus wegkrijgen?
  Help me alstjeblieft!

 19. er is een programma genaamd msn cleaner die kan t verwijderen
  is als t goed is met google te vinden....
  maar laat me maar weten als t is gelukt en
  als jullie t niet kunnen vinden laat t me weten dan upload ik m wel ff op megaupload oid
  mvg LG
  (ik neem aan dat ik een notification krijg als hier weer gepost wordt)

 20. owja en met een systeem herstel moet t ook wel lukken, maar dan moet t wel snel gebeuren omdat t anders soms niet werkt(je moet dan ook precies weten wanneer je t virus hebt ontvangen)

 21. ow crap ik zie nu pas dat je wel eerst ff dat vierkantje moet aanvinken voordat je een mailtje krijgt bij een reply... sorry ben nieuw hier:$
  maar anyways....reply dan maar op dit berichtje ofzo hahahha

 22. Hoi, ik krijg ook geregeld te maken met chatvensters die openen en daarin vragen een bepaalde link te volgen. Dit is geregeld een andere link. of geregeld een ander tekstje ''zever''

  Nu heb ik thuis verschillende pc's. Volgens mij is het vrijwel onmogelijk dat dezelfde spyware zich op beide pc's bevind aangezien de 1ne pc vrij sterk beveiligd is.

  Dus mijn vraag: Waar zit het probleem nu eigenlijk? Een illegale site die mijn hotmail adres kent? Of zijn mijn beide PC's dan toch allebei besmet? (Wat ik sterk betwijfel)

  grtjs

 23. ik heb nu sinds kort dus ook spam. een vriendin van me geloofde een stukje van een vriendin. wat dus spam was en dat heb ik nu dus ook. en dat verspreid zich via windows live messenger. de spam is:

  heey ik heb een nieuwe laptop moet je kijken 😀 *link om spam te krijgen*.

  ze was zo dom om daarop te klikken.
  als ik even niet reageer wordt ik automatisch uitgelogd op msn en krijgt iedereen die online is spam. weet iemand hoe je dat kan weg halen?

Comments are closed.