Inkomende links volgens Google, Live en Yahoo

Ik zag dat Live Search inmiddels het link: commando min of meer gefixed heeft, dat geeft eindelijk weer eens de mogelijkheid om het aantal inkomende links in de 3 zoekmachines te vergelijken. Niet dat het veel zin heeft om de aantallen te vergelijken aangezien de "topic-relevante" links veel zwaarder wegen dan de andere links. Maar het geeft wel een goed beeld van het aantal links dat zoekmachines weten te vinden.

De resultaten op dit moment zijn als volgt:

 • Google: 4465
 • Live: 4760
 • Yahoo: 4328

Redelijk eensgezind dus. Valt me niet tegen ik heb dit ook wel eens anders gezien. En dit maakt me ook direct wel heel benieuwd: hoe staat dit met jullie sites?

Voor de mensen die het Live Search trucje nog niet gehoord hebben: gebruik een extra plusje "+link:site.nl" om je actuele backlinks te zien.

Click to activate social bookmarks

 

17 thoughts on “Inkomende links volgens Google, Live en Yahoo

 1. Hm, ik zie nog altijd heeeel veel minder links in Google (1110) dan bij Live (30.000) en Y! (29.900), maar die laatste twee liggen wel verdacht dicht bij elkaar ja. Heb ze beide met -site:usarchy.com gedaan trouwens.
  Snap jij dat verschil?

 2. -Google Webmaster Tools: 58.869
  -Yahoo Site Explorer: 61.900
  -Live Search: 16.500

  Het grote verschil komt doordat Live Search geen nofollow-links weergeeft. Zo'n 40k links (volgens Google) zijn naar de helppagina's van mijn Social News WP-plugin; deze zijn allemaal nofollow. Als je die erbij optelt klopt het weer. Ben verder wel tevreden over dit resultaat voor mijn blog in 8 maanden tijd 🙂

 3. @Ruben Als je je site checked in WebmasterTools komende aantallen waarschijnlijk wel overeen.

  De manier van presenteren in volgorde van de kracht van de links is Yahoo toch het interessants, maar hoe Live met nofollows en sidewides omgaat is dat een welkome aanvulling.
  Overgens heb ik in de wandelgangen 😉 opgevangen dat deze Live link data binnenkort weer word gekilled.

 4. GWT: 14277
  Yahoo: 33000
  Live: 43600

  sja... wat zal ik zeggen... Ik denk dat in mijn geval Live de eerlijkste data heeft 😉 Overigens krijg ik hele andere getallen voor jou Andre, tel je interne links wel of niet mee?

 5. @Joost: goed dat je het zegt, die had ik inderdaad vergeten er uit te halen. Bij Yahoo kom ik dan uit op 4414 (had nog een instelling verkeerd staan) en bij Live op 4260. Scheelt een paar honderd.

  @Martijn: het is jammer dat die sortering in Google niet meer werkt. Voorheen kon je dit met een speciaal 'trucje' oproepen.

 6. Vergeleken met de getallen van anderen lijkt het weinig, maar aantal zegt niet alles. Die 120 van Google kunnen er wel 120 met een PR8 zijn 😉

 7. de link: functie in Google is een gadget, geeft gewoon een waardeloze sample van backlinks. De linkdomain functie in Yahoo geeft betere resulaten, je kan in google beter zoeken op de http://www.mijndomein.com om backlinks te checken van concurrenten, voor eigen sites is het webmastertools centrum van Google aangewezen

 8. Ik heb gewoon gezocht op "endlessnl.com" , dus incl. aanhalingstekens en dan krijg ik de volgende resultaten:
  - Live Search: 776
  - Yahoo Search: 486
  - Google Search: 1280

  Allemaal verschillend dus..
  Ik heb ooit een foutje gemaakt met een zogemaand 'short url' script, en daar verwijst google wel heel veel naar en de andere twee weer niet.

  Als ik overigens bij google 'link: endlessnl.com' gebruik dan komt hij uit op 560 resultaten, dus dat kotm weer meer overeen.

 9. Ik weet niet of Live ook zo hopeloos achterloopt, als het gaat om actuele backlinks ... ? Ik krijg er namelijk niets uit. Hij komt met "Bedoelde u dit of dat". Wat doe ik verkeerd? Ik heb al met link: en met plusjes, etc. geprobeerd.

  Tot nu toe gebruikte ik de Site Explorer van Yahoo en de Webmaster Tools van Google.

 10. Geef in msn een trefwoord in en vergelijk het zoekresultaten aantal met de anderen, Live search geeft nog niet een vijfde van het aantal in Google.. (kan af hangen van het trefwoord)

 11. Ik heb opzich een redelijk aantal links naar mijn pagina (webwinkel), maar kijk ik bij yahoo of google zie ik er maar een zeer beperkt aantal. Hoe kan dit? Om maar wat te noemen, mijn ideal (betaalmethode) link zie ik niet eens, terwijl ik dat bij andere pagina's wel gewoon zie... Kan iemand helpen/ uitleggen hoe het zit?

  gtn Paul

Comments are closed.