Hou jij nieuwe vermeldingen in Google bij?

logo.gifEen redelijk onbekend product van Google is Google Alerts. Waarschijnlijk geldt voor dit product "onbekend maakt onbemind" want je ziet het bijna nooit voorbij komen. En dat terwijl het al een flinke tijd uit de beta fase is en bijna standaard door iedereen gebruikt zou moeten worden.

Wat kun je dan precies met deze tool: het bijhouden van nieuwe vermeldingen van de door jou ingestelde woorden in Google News en de algemene zoekindex. Ik heb bijvoorbeeld voor mijzelf de volgende 2 woorden ingesteld "andrescholten" en "andre scholten". Zodra mijn naam of website ergens genoemd wordt krijg ik een mail met daarin de betreffende url's.


googlealerts.gif

Superhandig omdat ik soms ergens genoemd wordt en er graag als een van de eersten bij wil zijn om bijvoorbeeld een reactie te plaatsen. Een soort van reputation-management dus. Wanneer je online-marketeer bent bij een bedrijf ben je daarom haast verplicht om je bedrijfsnaam in alle mogelijke vormen in deze tool te plaatsen.

Een andere mogelijkheid is om van een bepaald onderwerp alle nieuwtjes bij te houden. Zo blijf je automatisch op de hoogte mocht er een nieuw item online komen over dat onderwerp.
Het enige alternatief wat ik op dit moment ken is de mogelijkheid van Ask Blogsearch om je middels een RSS feed te kunnen abonneren op een zoekopdracht. Als ik bijvoorbeeld op "andrescholten" zoek staat er een abonneer knop waarmee je dus automatisch nieuwe vermeldingen op die zoekopdracht in je feedreader krijgt.

Click to activate social bookmarks

 

9 thoughts on “Hou jij nieuwe vermeldingen in Google bij?

 1. Bij de Nederlandse Google Alert pagina staat met grote dikke letters bovenaan: Beta...
  Ik heb deze pagina even gebookmarkt, ik kijk later wel of het interessant is :p

 2. (grappig, toen ik me afvroeg waarom ik ineens op jouw website zat, bleek dat je in de shared feed van een google-reader-friend van me stond 😉 )

  @zoekwoorden: heeft het verder nog zin om quotes om die termen heen te zetten, of heb je dat express niet?

  (ps: zijn er dingen van google _niet_ in beta dan? 😛 )

 3. Kijk aan, ik wordt dus gelezen door meerdere mensen 😛

  Je kunt quotes om die termen plaatsen, ik heb dat bewust niet gedaan zodat ik alles krijg waar beide namen in voorkomen in elke willekeurige volgorde. En ja, dat levert ook wel onzinmeldingen op.

 4. Er is inderdaad een pagerank update gaande, het is moeilijk te zeggen of hij al klaar is aangezien de Google Toolbar zelf niet eens goed de pagerank weergeeft. De tool die op dit moment het beste de nieuwe pagerank weergeeft is deze: http://digpagerank.com/ , en dan de 216.239.5x serie aanvinken.

  Je kunt me ook rustig mailen over dit soort zaken, mij mail staat op mijn contact pagina 😉

 5. Even iets heel anders, maar zou even niet weten waar ik anders snel kan reageren.
  Weet jij (Andre) toevallig wat meer over een pagerank update die nu gaande is? of die al uitgeraast is of dat de big thing nog moet komen?

Comments are closed.