Google sitemaps onmisbaar voor webbeheerders

Schreef ik enkele dagen geleden nog een stukje over het feit of Google Sitemaps nou wel of niet handig zou zijn, komen ze nu ineens met een vernieuwde versie. En aangezien er een flink aantal leuke verbeteringen bijgekomen zijn moet ik mijn mening enigzins herzien.

Google Sitemaps was voor mij meer een geinige tool met wat leuke statistieken over je site. Maar er zijn een aantal zaken bijgekomen waardoor het een stuk interessanter is om het voor je site te gebruiken. Zo wordt op dit moment direct op het voorscherm aangegeven wanneer je voorpagina voor het laatst bezocht is door de Googlebot en of hij daarbij tegen problemen aangelopen is. Ook wordt gemeld of je site eventueel een penalty heeft omdat enkele zaken in strijd zijn met de Google Webmaster Guidelines.

Een overzicht van de aanvullingen en verbeteringen kun je vinden op de officiele Google Sitemaps Weblog. Enkele reacties hierop zijn te lezen op Seroundtable en Matt Cutts' blog. Mijn mening is aan de hand hiervan ook bijgesteld: het is een belangrijke tool die in de toekomst alleen nog maar belangrijker word.

Click to activate social bookmarks