Google maps houdt van Assen

Tegenwoordig zijn de zoekmachines Ask, Google en Yahoo om vage redenen bezig om de wereld met satelietbeelden in kaart te brengen. De foto's die gebruikt worden voor het weergeven van gebieden worden steeds gedetailleerder, voorheen waren het alleen nog bekende trekpleisters maar nu komt steeds meer beter in kaart.

Om te weten waar ik het over heb kun je het beste naar 1 van deze sites gaan:

Alle 3 bieden ze een tool aan waarmee ingezoomd kan worden op de hele wereld. Daarbij kan er gekozen worden uit diverse kaartopties: satelietfoto's, routekaarten of een tussenvorm (hybride). De routekaarten kennen wel al wel van bijvoorbeeld Map24, maar de satelietfoto's zijn vrij nieuw.

De strijd om de meeste gedetailleerde beelden te laten zien is helemaal losgebarsten. Eerst had Google Nederland al aardig in beeld gebracht maar Ask kwam vrij kort daarop met scherpere foto's. Gisteren werd bekend dat Google weer een tegenzet heeft gedaan door meer delen van Nederland heel erg scherp in beeld te brengen.

Alleen nu het punt waar ik naar toe wil: om onverklaarbare redenen is een groot gedeelte van de randstad EN Assen nu in superscherp beeld te bekijken. Waarom Assen nu ook al zo te zien is snap ik niet, maar het is wel leuk om te zien.

Een aantal zaken die bij de meeste mensen wel bekend zijn (let op: er kan nog verder ingezoomd worden):

Op verzoek kan ik nog meer locaties toevoegen maar hier hou ik het eerst bij. Voor de toekomst is het dus mogelijk om van heel Nederland dit soort beelden te bekijken, en dat is best geinig. Ik kan bijvoorbeeld zien dat mijn vorige auto keurig geparkeerd stond en dat mijn tuin al keurig bestraat was.

Click to activate social bookmarks

 

7 thoughts on “Google maps houdt van Assen

  1. Als ik het goed heb werkt Ask niet met sattelietfoto's maar met luchtfoto's. Dat zou nauwkeuriger zijn.

  2. Dat zou wel verklaren waarom Ask een hele tijd Nederland scherper in beeld had dan Google. Ik denk trouwens dat Google inmiddels ook luchtfoto's gebruikt omdat Assen zo scherp is nu. Die foto's komen vast van een luchtfoto opdracht van de gemeente Assen om de gemeente goed in beeld te brengen.

  3. Denk je dat ze zulke gedetailleerde foto's elk jaar updaten? Dan zouden er permanent tientallen vliegtuigjes foto's moeten schieten boven Nederland.

  4. Het is 'wat laat' deze reactie.... maar alsnog...

    "Waarom Assen nu ook al zo te zien is snap ik niet, maar het is wel leuk om te zien."

    Een van de gemeenteraadsleden in Assen is een echte GPS/OSM adept. Het zal me niets verbazen als blijkt dat hij daar achter zit.

Comments are closed.