Google Analytics tabellen sorteren verbeterd

Onlangs werd mij de vraag gesteld of er ook iets te doen was aan de half onbruikbare sortering van de Google Analytics tabellen. En aangezien ik zelf ook al een aantal keer tegen dit probleem aangelopen was moest er toch maar eens een oplossing komen.

Het probleem waar ik het over heb is als volgt: stel je hebt het scherm "Top Content" voor je waarin je de top 100 pagina's van je site ziet. Van deze pagina's wil je zien welke de hoogste "bounce rate" heeft, dus klik je in de kolomheader op "bounce rate". En wat krijg je vervolgens: de top 100 pagina's met de hoogste bounce rate. Dit lijkt handig, maar vaak ziet het er zo uit:

weigerings.gif

Je hebt wellicht honderden pagina's die net een aantal keer bezocht zijn in de gegeven periode en een bounce rate van 100% hebben. Vooral bij enorm grote sites treed dit verschijnsel op omdat de lijsten (pagina's, keywords, refferers, enz) enorm zijn.

Een soort van oplossing die soms soelaas biedt is de export functie. Exporteer een paar keer een lijst van 500 items naar Excel, knip daar de items die te lage cijfers hebben weg en ga dan sorteren. Als je mazzel hebt kun je zo werken, als je pech hebt is je site vele malen groter en kijk je tegen uren handwerk aan.

De oplossing: sorteren met Greasemonkey

Terwijl ik in gesprek was met diegene die deze wens bij mij neer had gelegd schoot mij het tabel sorteer script van Joost te binnen. Deze moest op een of andere manier te integreren zijn in Google Analytics. Na een tijdje prutsen en testen is het volgende er uit gerold (zie de extra sorteerknoppen):

sorteerbalk.gif

Het sorteer script is met enkele aanpassingen gereed gemaakt voor Greasemonkey en Google Analytics. Je kunt hier eenvoudig de top 100 pagina's van je site opvragen en die 100 on-the-fly sorteren op de waardes in de andere kolommen. Probeer het ook eens.

Click to activate social bookmarks

 

23 thoughts on “Google Analytics tabellen sorteren verbeterd

 1. Die ideeën bus zoek ik ook 😉 Ik heb ook nog wel een aantal zaken die ik toegevoegd/veranderd zou willen worden.

 2. Ik ben nieuw op deze blog. Ik heb al een beetje rond gekeken en volgens mij zitten er echt goede artikelen tussen. Ik ga de komende tijd veel van de oudere atikelen nog doorlezen.

  Erg handig! Deze tip komt mijn lijstje van dingen die ik nog moet doen. 🙂

 3. Bizar dat ik het nog niet eerder gezien had André, kun je zien hoeveel ik zelf met Analytics bezig ben nog 😉 maar: leuke (en nuttige) toepassing van m'n sort script!

 4. Ligt het aan mij, of werkt dit script niet in FF3? Het lijkt me erg handig, maar het lukt me niet om de beschreven actie uit te voeren.

 5. Hi Andre,

  I have had to disable GA Sorter because it has started to behave a bit strangely. I used a process of elimination to discover that GA Sorter is affecting the column headings - they have moved across one column so the data is under the wrong headings and the "label" column (content, traffic source, keyword, etc) is cut off due to the spacing issue.

  I am using Firefox 3.06.

  Regards,

  Brendan.

 6. Hi Andre,

  I have downloaded the new version and the problem I described is now fixed. However, the new problem is that while the GA Sorter icon does appear and is clickable, it does exactly the same thing as clicking on the actual column title. The effect is that the entire list is now sorted, instead of just the data in the visible table.

  Brendan.

 7. @Brendan: there's a bigger problem with the Google Analytics sorting function, I think that as soon as they fixed that my plugin will work also. Google is aware of the problem and is fixing it as we speak 😉

 8. Thanks for your response Andre. Are you able to give us some sort of idea as to what the problem with the GA sorting function is that is being fixed by Google?

 9. Ik ben nieuw op deze blog. Ik heb al een beetje rond gekeken en volgens mij zitten er echt goede artikelen tussen. Ik ga de komende tijd veel van de oudere atikelen nog doorlezen.

 10. Nou, ik vind die weighted-sort functie redelijke onzin moet ik eerlijk zeggen. Deze tool is sinds de komst van de advanced filters al overbodig. Je kunt eenvoudig een filter maken voor pagina's met een hoge bounce-rate en minimaal X aantal bezoekers. Ik ga hier nog een artikeltje over schrijven 🙂

Comments are closed.