Firefox 3 record download dag!

firefox.jpgVandaag is het dan eindelijk zo ver: Firefox 3 is publiekelijk te downloaden voor de hele wereld. En daarmee willen ze direct een download record vestigen. En als Firefox addict kan ik jullie dus alleen maar aanraden een downloadje toe te voegen aan de recordpoging. Volgens officiële kanalen begint de poging om 10:00 PDT, en dat is als ik het goed heb 19:00 Nederlandse tijd.

Verbeteringen

Ik zal niet uitgebreid ingaan op alle nieuwe features en verbeteringen (15.000+), maar ik surf nu een tijdje met de laatste Release Candidate en hij werkt heerlijk. Het renderen (opbouwen) van pagina's gaat veel sneller dan voorheen. Firefox zelf beweert dat deze browser sneller is, beter met geheugen omgaat en een stuk betrouwbaarder is. En dat is naar mijn mening goed te merken.

Adresbalk van auto-aanvullen naar zoekveld

adresbalk.gif

Ook een leuke vernieuwing is de nieuwe adresbalk. Het is het even wennen want deze adresbalk is een soort zoekfunctie van je geschiedenis geworden, en deze moeten even 'leren'. Na een aantal dagen kent hij je voorkeuren en komt hij met betere resultaten.

Click to activate social bookmarks

 

5 thoughts on “Firefox 3 record download dag!

  1. Ook ik gebruik al een paar weken de laatste release candidates. Normaal ben ik nogal tegen het gebruik van beta-software, maar er dreigden wat CSS-conflictjes te ontstaan met een bepaalde site van mijn hand in FireFox 3, dus dan moet je wel even. Daarna maar blijven gebruiken want het is inderdaad bloedjesnel allemaal, helemaal als je het gaat vergelijken met Internet Explorer.

    De zoekfunctie voor auto-aanvullen in de adresbalk is inderdaad flink wennen, maar dat geldt natuurlijk voor elke nieuwe functie in een programma waarin je dagelijks vele uren doorbrengt. Ook handig is de spellingscontrole voor formuliervelden (al mag het woordenboek nog wel wat worden uitgebreid).

    Gelukkig zijn de laatste dagen ook steeds meer plugins/add-ons bijgewerkt naar de nieuwe versie, dat was voor mij de laatste dagen een belangrijke reden om soms nog even terug te grijpen naar FireFox 2.

  2. Hmm, ik probeer nu op 3 pc's de nieuwe Firefox te installeren, maar hun servers kunnen niet echt met de drukte omgaan zoals het nu lijkt.

Comments are closed.