Een rondje tools en tips: iphone, sitespeed, testen en backups

Vorige week in San Francisco, of beter gezegd Mountain View mochten een aantal Google Analytics partners hun tools laten zien. Eentje daarvan viel me op en krijgt hier zijn eigen vermelding: BAM Analytics. Het is een iPhone app waarmee je heel makkelijk meerdere Google Analytics accounts kunt bekijken. De schermen zijn overzichtelijk en de app zit vol met allerlei functionaliteiten. Het is de eerste mobiele app voor Google Analytics die me positief verraste.

Sitespeed testen

Dan een tool die door 1 van mijn commenters genoemd werd: GTmetrix. Deze tool laat je eenvoudig een site controleren door Google Page Speed en Yahoo !Slow. Daarnaast wordt een waterval getoond, dat is een visuele weergave van het inladen van alle onderdelen van de geteste site. Zo zie je eenvoudig waar de bottlenecks zitten. Het leuke is ook dat ze de scores van je site onthouden, en zo kun je goed bijhouden wat je inspanningen om je site te versnellen opleveren. Uiteraard mag naast deze tool niet de site van WebPagetest ontbreken, ook een erg goede tool.

Eenvoudig A/B of multivariate testen

Ben je flauw van de Google Website Optimizer omdat je voor elke test een bak scripts moet plaatsen terwijl je dan ook de kans loopt om je Google Analytics meting om zeep te helpen? Dan is het tijd om over te stappen naar de Visual Website Optimizer:

 • 1 script plaatsen op alle pagina's en je hoeft nooit weer scripts te plaatsen.
 • Met een paar kliks selecteer je testgebieden: titels, teksten, enz.
 • Daarna on-the-fly een paar doelen instellen en je bent klaar om te testen.
 • Tijdens de test meer doelen toevoegen of varianten uitschakelen.
 • Direct gekoppeld met Google Analytics zodat je de resultaten per variant ook daar bij kunt houden.

Bekijk deze pagina + video voor een snelle indruk.

Simpel en zonder moeite een backup maken

Zet een bestand in een speciale folder, en dat bestand is direct gebackupped en gesynchroniseerd online en op alle andere pc's waar je Dropbox geïnstalleerd hebt. Zo kun je recente foto's en belangrijke documenten eenvoudig op diverse geografische lokaties backuppen. En met een speciale link kun je bestanden eenvoudig delen met anderen. Lui en toch recente backups willen hebben? Dropbox.

Referral linkjes?
Ja, als ik mensen bij Dropbox aanbreng krijg ik 500mb gratis ruimte er bij 😉

Click to activate social bookmarks

 

5 thoughts on “Een rondje tools en tips: iphone, sitespeed, testen en backups

 1. Ik vind dat de 5-second test niet mag ontbreken hier 🙂 (http://www.fivesecondtest.com/) - Vooral hun click test en 5s test kunnen zinnig zijn voor sommige webmasters. En als ze niet zinnig zijn dan zijn ze nog wel heel leuk.

  Het opzetten van een test kost ook ongeveer, euh, 5 seconden.

 2. Dropbox is inderdaad ideaal, het heeft me al een aantal keer gered. Mijn volledige backup doe ik ongeveer eens per week, maar al mijn belangrijke documenten staan ook bij dropbox opgeslagen. Erg fijn dat je ook meerdere versies van eenzelfde bestand op kan vragen.
  Ook is het erg handig dat je al die bestanden ook overal met je iphone kan inzien. Zo heb je zonder synchroniseren toch altijd je belangrijke documenten op zak.

Comments are closed.