Een pagina onmiddellijk verwijderen uit Google?

Heb je de titel nu goed gelezen of niet? Dat is vast het eerste wat je denkt. Kan je nu eindelijk die spammende partij die boven je staat in de zoekresultaten verwijderen? Nee. Wat bedoel ik dan wel: je kunt pagina's die een 404 error geven en die een meta-googlebot bevatten verwijderen.

Google geeft webbeheerders de mogelijkheid om per direct pagina's te verwijderen. Dit kan handig zijn wanneer je een pagina online hebt geplaatst die je achteraf liever niet online had willen hebben. Je kunt natuurlijk direct de pagina verwijderen maar de Google cache blijft hardnekkig een flinke periode bestaan waardoor je pagina niet echt offline is.

Hoe verwijder je dan die pagina uit het hele Google bestand? Ga naar deze pagina (update: tool werkt niet meer, je kunt het vanuit de Webmaster Tools doen) en registreer je. Daarna kun je aangeven om welke url het gaat, en Google zal onmiddelijk een scan doen op een 404 melding of de meta-googlebot tag. Als 1 van die twee aanwezig is wordt de pagina binnen 2 dagen helemaal uit Google verwijderd voor minimaal 6 maanden.

Tegelijk is dit de oplossing voor de zogenaamde pagerank-302-steel truc. Wat is dat dan? Dan plaatsen webbeheerders een url op site A die een 302 redirect doet naar een populaire pagina met een hoge pagerank op site B. Google zal die pagerank toekennen aan de eerst url, en zodra dat gebeurd is wordt de 302 redirect opgeheven en heeft de webbeheerder er een pagina met een hoge pagerank bij. Als dit bij jou gebeurd kun je heel simpel het volgende doen: plaats de meta-googlebot in de betreffende pagina op site B, submit de url van site A in de tool, wacht 5 minuten zodat Google via de redirect de meta-googlebot vind en haal de meta-googlebot weer van je pagina af. De url van site A met de redirect zal binnen 2 dagen verwijderd worden.

Click to activate social bookmarks

 

8 thoughts on “Een pagina onmiddellijk verwijderen uit Google?

 1. Netjes. Had het je al zien posten op GoT en heb het zojuist voor de eerste keer mogen gebruiken.
  XLS bestanden met gebruikersnamen en wachtwoorden in de Google-cache, zijn nooit grappig 😉

 2. In de kop van dit arftikel staat "ONMIDDELIJK" dit moet zijn: ONMIDDELLIJK
  Wilt u dit zo mogelijk verbeteren?
  Dank bij voorbaat.

  1. Pieter Hobma, (arftikel moet zijn artikel) Mocht je iemand willen verbeteren, let dan ook op je eigen fouten!!!

 3. als ik een trefwoord op google intyp dat vroeger op mijn site stond maar nu niet meer, wordt mijn site toch nog door google gevonden
  ik heb geprobeerd om dat op bovenstaande wijze uit de cache van google te halen, maar helaas wordt mijn verzoek steeds geweigerd 🙁

  het moet toch wel op de een of andere manier kunnen om reeds veranderde pagina's te laten bijwerken/verwijderen uit googles cache?

Comments are closed.