DHTML Scroll progress bar

Met deze scroll-progress-bar kun je zien hoe ver je al gescrolled hebt op lange pagina's. Dat kun je ook wel zien aan je normale scrollbar maar dit maakt het visueel net even wat mooier. Het is ooit voor iemand gemaakt die wilde visualiseren hoever men al klaar was met het invullen van een enquete.

Click to activate social bookmarks

 

4 thoughts on “DHTML Scroll progress bar

  1. Helaas werkt deze unit niet in Opera. In IE 'trilt' de progress bar. Alleen in Firefox doet hij het perfect. Zou hier iets aan te doen zijn zodat hij ook in Opera werkt?

  2. Dat hij in IE trilt komt door het feit dat IE position: fixed niet ondersteund. De balk moet dus middels scripting op zijn plek gehouden worden. Dat het niet in Opera werkt zal ik proberen te fixen, ik heb vast iets over het hoofd gezien.

  3. Je kunt voor IE6 de height op 100% zetten met overflow-y op auto en dan behandelt hij alles dat absolute gepositioneerd is als fixed. Nadeel is natuurlijk dat absolute bedoeld als absolute dan ook fixed is.

  4. Is het ook mogelijk met horizontale scroll? Ben zelf vanalles aan 't proberen maar krijg het niet werkend. Beetje veel jaar na publicatie, maar hulp zou zeer welkom zijn^^

Comments are closed.