DHTML Panorama viewer

In een topic op Tweakers.net werd er gevraagd naar een javascript Panorama Viewer. Ik ben toen even bezig geweest om iets simpels te maken en het resultaat daarvan is op deze pagina te zien. Sleep het plaatje en je ziet dat hij gaat scrollen binnen de viewport. Misschien een keer handig om toe te passen, het script mag door iedereen vrij gebruikt worden.

Click to activate social bookmarks

 

5 thoughts on “DHTML Panorama viewer

 1. Grappig, ik heb vorig jaar een soortgelijk iets gemaakt. (meer ad hoc, niet OO, proof-of-concept). Ter vergelijk staat de Java-variant ernaast.

  Ik blijf er wel bij dat de Java-variant het zonder twijfel wint van een Flash-variant, en dat wat Flash kan, je veelal ook wel met Javascript kunt doen. Op kant-en-klaar PC's is standaard vaak wel Java geinstalleerd door de fabrikant. Preciese penetratiegraden van Java vs. Flash weet ik niet, maar ik heb niet het idee dat het elkaar veel ontloopt op Windows-machines.

  De Javascript-variant is een prima fall-back alternatief, voor als er geen Java/Flash beschikbaar is.

  Overigens heeft jouw scriptje precies hetzelfde probleem als mijn scriptje in Opera 8: je kunt maar beperkt scrollen. Opera houdt blijkbaar niet van grote offsets 😉

 2. Dat ligt er aan, nu geef je aan waar je heen wil scrollen, jij verwachtte zeker dat je de panorama zelf zou slepen? Dat zou inderdaad de andere kant dan op moeten. Nadeel is dat je met slepen iedere keer maar kleine stukjes kunt doen vanwege de kleine viewport.

 3. Hoi André

  dit is gaaf, maar je zei dat het vrij te downloaden was, en ik wilde hier wat mee klooien ben hobby fotograaf en zoek een leuke manier om mijn pano's aan familie en vrienden te laten zien.

  Hoor graag van je

  Groeten van rene

 4. Rene: als je in de broncode van de pagina kijkt zie je de scripts staan. Die kun je dus vrij downloaden 😉 Je moet het niet zien als kant en klare software die je zo kunt gebruiken.

Comments are closed.