DHTML AsTree

tree.gifAsTree is een javascript tree zoals in de windows explorer waarmee op een simpele manier veel items in 1 menustructuur gegoten kunnen worden. Geinspireerd op een versie die ik ergens online gezien had maar die bij 2000 items veels te traag werd. Daarom ben ik zelf bezig gegaan om een snellere versie te ontwikkelen, en dit is het resultaat geworden.

Deze tree is momenteel de snelste die er op internet te downloaden is, ik heb er uitgebreid mee getest en nog geen snellere gevonden. Na diverse kleine tweaks heb ik de opbouw van 1000 nodes van 7130ms naar 5210ms naar 4670ms naar 3790ms gekregen. Die kleine tweaks waren onder andere het veranderen van de volgorde in if-statements, het de andere kant op laten lopen van for lussen en het vervangen van innerHTML door createTextNode (DOM).

De tree is helemaal opgebouwd met layers omdat de <table> tag snelheidsproblemen geeft bij veel folders en items, en omdat tables niet bedoeld zijn voor dit soort doeleinden. Ook wordt hij helemaal volgens het DOM opgebouwd waardoor hij officieel in alle browsers zou moeten werken ;). Meer dan 3000 nodes zouden prima moeten kunnen op een PIII 500.

Bij links naar documenten kun je met een variabele aangeven of hij kleine icoontjes moet laten zien achter de link.

Kleine disclaimer: dit heb ik ontwikkeld in 2003, dus er kunnen verouderde zaken in zitten.

Click to activate social bookmarks

 
 • MJ K

  Wat een geweldig handige tool. Ik heb hem gebruikt voor blader functie van een website.
  Werkt uitstekend!

  Ik moest hiervoor wel 2 php klassen schrijven. Verder vind ik het jammer dat je de logotjes achter de namen plakt in plaats van het te gebruiken als bullet. In mijn gewijzigde versie heb ik ze ervoor laten zetten en nog wat extra plaatjes gemaakt voor .php .js .css .gif .jpg .cpp en .h

  iig hartstikke bedankt.

 • Iscariah

  Leuk! Dit is een handig scriptje wat ik wel zou kunnen gebruiken!!! Hartelijk dank André!

 • He Dré, hij blijft leuk hè, die Tree!
  Groetjes Ien

 • dorine zonneveld-van der poel

  Hallo Andre,
  ben jij onze oude buurman, andre scholten van de lambertuslaan in wouw? Ik heb oa op zoek naar jullie, marleen en hannelore. Mijn ouders, klaas en nettie zijn 50 jaar getrouwd, wonen in frankrijk, en wij willen graag met oa jullie hulp een memory book voor voor ze samenstellen! Ik ben inmiddels 43, getrouwd, 3 kinderen en woon in Rotterdam. En hoop dat ik onze buurman gevonden heb!!

  groeten- Dorine

  • Helaas, ik ben 30 en geboren en getogen in Assen 😉