Controleer of je een ban of penalty hebt van Google

Lees het volgende bericht van Mediadonis en bekijk voor jezelf of je een ban of penalty te pakken hebt. Er zit een tijdelijke fout in het pagerank algoritme dat speciaal voor Hyves lijkt te zijn gemaakt. Wanneer je voor je eigen site een hyves subdomein op pagerank controleert krijg je ook daadwerkelijk een pagerank terug. En afhankelijk van het getal wat je krijgt kun je zien of je een ban of penalty hebt.

Als ik met deze tool een aantal pageranks controleer zie ik dit:

http://hyves.andrescholten.nl, PageRank (7/10)
http://fake.andrescholten.nl, PageRank (0/10)
http://hyves.verzamelgids.nl, PageRank (7/10)
http://hyves.overzicht.nl, PageRank (4/10)
http://hyves.jouwpagina.nl, PageRank (0/10)

Ik heb op dat subdomein een pagerank 7: dus niets aan de hand. Heb je een 4 dan heb je waarschijnlijk een penalty omdat je links verkocht hebt. Heb je een 0 dan kon je wel eens een ban aan de broek hebben.

Disclaimer: het zijn geen feiten, maar de getallen lijken toch aardig te kloppen. Zo hebben enkele link-verzamelgidsen (startpagina klonen) een 4 of een 0. Ook worden er sites met een 3 of 5 waargenomen, waar dat voor staat is onbekend. En wees snel: want voor je het weet werkt het niet meer.

Click to activate social bookmarks

 

29 thoughts on “Controleer of je een ban of penalty hebt van Google

 1. In het laatste geval (hyves.jouwpagina.nl) bestaat deze pagina ook daadwerkelijk, waardoor het trucje niet meer werkt...

 2. mwoh, zoals ik het zeg. Check de cache van zo'n subdomein pagina eens. [cache:hyves.chapter42.com] als query dus 😉

 3. Andre, het werkt niet meer, maar: is dat de fout van die tool of van Google? En waarom zou er voor Hyves een andere PR berekening gelden?

 4. Het geintje van Roy werkt wel nog. Geef maar eens als zoekopdracht "cache:hyves.andrescholten.nl"

  Ben benieuwd wat voor speciale behandeling Hyves ondergaat.

 5. Toch vreemd dat sinds Hyves heeft aangekondigd dat ze profielen indexeerbaar gaan maken dat Google ook daadwerkelijk zijn algoritme aanpast. Hyves zou er zelf voor moeten zorgen dat alles wat ze willen indexeerbaar wordt, niet Google.

  Neemt niet weg dat het voor ons leuk was om zo bans of penalties te controleren.

 6. Wat reageerde Google snel dan ... En daarbij vraag ik me net als Sander af waarom Google zijn algeritme daarvoor aanpast. Doet Google dat ook voor MySpace en andere profielensites? En voor concurrenten? 🙂

 7. Het kan aan mij liggen maar ik heb altijd een PR van 0 gehad op mijn profielpagina.... en ik heb nooit links gekocht of iets dergelijks.

  Dat er iets met PR mis was was overigens ook op eKudos.nl te zien bij de profielen (overigens bij meer sites met actieve profielen).

  Weet dus niet precies wat ik met deze post moet 😀

 8. Het lijkt de laatste tijd wel of google heel erg goed dit soort blogs in de gaten houdt om dit soort "fouten" snel te repareren.

 9. Er werd natuurlijk ook al op een aantal grotere internationale blogs het een en ander gemeld 😉 En ja: het is bekend dat ze de blogs zeker goed in de gaten houden.

 10. Op naar het volgende 'foutje' van Google.

  (André,duidelijke blog, kunnen velen een vorbeeld aan nemen)

  Ton van Houten

Comments are closed.