Banneren met Project Wonderful is betalen per dag

pwlogo.png

In mijn zoektocht naar een nieuw advertentiesysteem ben ik diverse systemen langs gegaan om te zien of ik ergens meer geld uit kon halen. De Adsense die ik nu gebruik levert nou niet echt interessant geld op, ja, mijn hosting wordt er van betaald maar dat is het ook wel. Na het lezen van enkele recente zoektochten van anderen liep ik tegen Project Wonderful aan.

Het idee achter Project Wonderful is heel simpel: een bannernetwork op CPD basis. CPD? Ja, CPD oftwel Cost Per Day. Een adverteerder biedt een bepaald bedrag, en dat bedrag is precies wat hij kwijt is per dag. Diegenen die de bannerruimte verkopen worden uitbetaald naar het aantal minuten dat die banner op de site gestaan heeft.

Voordelen van CPD is dat klikfraude niet meer mogelijk is, er wordt immer niet voor het aantal klikken betaald. Het veilingsysteem is ook vrij innovatief, net zoals bij AdWords staat de hoogste bieder bovenaan. Stopt die bieder: dan komt nummer 2 automatisch. Het nadeel voor de adverteerder is dat hij aan de hand van het aantal unieke bezoekers moet bepalen wat hij er voor over heeft. Per site zal hij dan ook de kwaliteit van het bezoek moeten inschatten.

Project Wonderful volgens de oprichters:

Project Wonderful reinvents online advertising. We've made click fraud impossible. We give advertisers the power to choose what sites their ads appear on - and publishers the freedom to choose what ads show up on their sites. We don't have absurdly high minimum-payout levels. We've made the entire online advertising experience transparent, trustworthy, and fair - as well as more profitable, for everyone involved! It's why our slogan is "Everybody wins."

Ik kan nog niets zeggen over de opbrengsten, daarvoor gebruik ik het te kort. Maar misschien heeft iemand anders ervaring met Project Wonderful of met CPD? Het zou in ieder geval mooi zijn als er meer Nederlandse partijen mee zouden doen.

Click to activate social bookmarks

 

19 thoughts on “Banneren met Project Wonderful is betalen per dag

 1. Dat ziet er in ieder geval voor de adverteerder heel laagdrempelig uit. Daarbij is er dus een veiling waardoor je de hoogste prijs kan krijgen. Grappig omdat je dus alleen hoge prijzen gaat krijgen als je een added value kan bieden voor je adverteerders.

  Overigens viel me het me op dat het screenshot bij de auction je bericht was over het stoppen van analytics metingen. Hierop zie je groot in beeld een teller die ineens naar nul dropt en daar blijft. Je zou hier ook een screenshot kunnen plaatsen met een positiever signaal.

 2. Haha, grappig dat je dat noemt, maar dat is een screenshot die ze zelf genomen hebben 🙂 Ik zal eens kijken wat ik daar aan kan doen.

 3. Ik heb mij zonet ook aangemeld, wel niet heel de tos doorgelezen maar kan ik het ook gebruiken bij een nederlandstalige website?
  Zal hier dan ook even de schrijven wat mijn bevindingen zijn.

 4. @Niels: zoals je ziet heb ik er op dit moment een advertentie staan. Zolang er maar mensen zijn die geïnteresseerd zijn om te adverteren op een Nederlandse website. Daarom dit artikel ook in de hoop dat er meer Nederlandse partijen bij komen.

 5. Andre, het lijkt me niets. Het voordeel van Google Adsense vind ik dat:

  - het eenvoudig in gebruik is
  - je er leuk mee kunt verdienen (afhankelijk van het onderwerp natuurlijk)
  - dat het Amerikaanse er een beetje af is

  Want hoe krijg je je geld van Projectwonderful? Dan moet je zeker een Paypalaccount o.i.d. hebben? Het lijkt me niet echt handig. Bovendien: het zullen voorlopig alleen Engelstalige ads zijn, dus dat is niet echt interessant op een volledig Nederandstalige site. Of zie ik dat verkeerd?

 6. Mee eens, er moeten eerst meer Nederlanders mee doen wil het een beetje succesvol worden hier. En ja, uitbetalen gaat via Paypal. Het gaat me meer om het model, ik vind het CPD model best interessant.

 7. @website promotie
  Het lijkt me hoogst onwaarschijnlijk dat je engelstalige ads krijgt. Zoals ik het nu zie is dit niet meer dan een veiling. Als iemand biedt op de banner op dit weblog mag je posten en betalen per dag. Ik zie niet in waarom een engelstalige partij op een nederlands blog reclame zou maken.

  Anyway, je kan nu dus voor twee kwartjes een banner op dit weblog plaatsen. Mooi prijsje dan alleen nog even ontdekt moet worden.

 8. @Oeroek, sorry voor mijn late reactie. Maar andersom kun je het ook zien. Waarom zou een Nederlandse partij gaan adverteren in een in Amerikaans systeem? 🙂 Wellicht als het wat populairder wordt. Iedereen kent zo ongeveer Adwords/Adsense omdat dat ideaal en eenvoudig werkt. Je ziet dat "het bekende" gebruikt wordt en dat (betere?) alternatieven, die onbekend zijn, niet worden gebruikt. Maar goed, wie weet.

 9. Zeker interessant om op te volgen, overigens vindt ik Adwords nog niet "taalperfect", Google "dumpt" regelmatig engelstalige ads op nederlandstalige pagina's om de blokjes maar vol te krijgen.Dat komt vlg mij grotendeels door een te klein nederlandstalig Adwords aanbod.

 10. Ik gebruik hetzelfde principe voor de banners op mijn Startpagina dochterpagina. Mijn adverteerders betalen per maand, onafhankelijk van het aantal pageviews of doorkliks.

  Omdat mijn pagina hoog in de zoekresultaten staat en goed is opgebouwd (al zeg ik het zelf :)) vinden adverteerders het de moeite waard om met een banner te adverteren ondanks de lage clickthrough rate. Het geeft ze namelijk extra 'prestige' om een permanente banner op mijn Startpagina te hebben, het werkt dus prima voor branding en maakt de administratie voor mij zo lekker eenvoudig!

 11. Leuk idee maar ik denk dat een kleine publisher weinig kans heeft. Bovendien heeft een grote publisher vaak redelijk wat inkomsten uit clicks en is dit model wellicht niet zo rendabel als het veel gevoeliger CPC-model.

  Ik denk ook niet dat adverteerders op een loze plek willen staan want dan zou iedere publisher ergens op een pagina onderaan een ad plaatsen en gaat dit model dood.

  Ik denk dat de tijd het zal leren. Het model zoals google aanbied is eigenlijk nog steeds het beste model en nog steeds redelijk betaalbaar... het is alleen jammer dat de enige partij die een beetje tegenwicht kan bieden dit model niet beschikbaar heeft voor kleinere/middelgrote publishers.

 12. Zo te zien gebruik je het niet meer.
  Ik kwam het ook tegen, hoewel de opbrengsten waarschijnlijk niet erg hoog zijn,
  zou het wel een potentie hebben.

 13. Het systeem loopt nu nog steeds prima.
  Tja de keus tussen Adsense, Affiliates of Wonderful moet iedereen zelf maken.

  Er is inmiddels een website als Nederlandse gebruikersgroep opgezet voor Project Wonderful.

 14. het is weer wat anders dan Google adsense. Maar desalniettemin een geweldig concept, waarvoor dank!

Comments are closed.