Banneren met Project Wonderful is betalen per dag

pwlogo.png

In mijn zoektocht naar een nieuw advertentiesysteem ben ik diverse systemen langs gegaan om te zien of ik ergens meer geld uit kon halen. De Adsense die ik nu gebruik levert nou niet echt interessant geld op, ja, mijn hosting wordt er van betaald maar dat is het ook wel. Na het lezen van enkele recente zoektochten van anderen liep ik tegen Project Wonderful aan.

Het idee achter Project Wonderful is heel simpel: een bannernetwork op CPD basis. CPD? Ja, CPD oftwel Cost Per Day. Een adverteerder biedt een bepaald bedrag, en dat bedrag is precies wat hij kwijt is per dag. Diegenen die de bannerruimte verkopen worden uitbetaald naar het aantal minuten dat die banner op de site gestaan heeft.

Voordelen van CPD is dat klikfraude niet meer mogelijk is, er wordt immer niet voor het aantal klikken betaald. Het veilingsysteem is ook vrij innovatief, net zoals bij AdWords staat de hoogste bieder bovenaan. Stopt die bieder: dan komt nummer 2 automatisch. Het nadeel voor de adverteerder is dat hij aan de hand van het aantal unieke bezoekers moet bepalen wat hij er voor over heeft. Per site zal hij dan ook de kwaliteit van het bezoek moeten inschatten.

Project Wonderful volgens de oprichters:

Project Wonderful reinvents online advertising. We've made click fraud impossible. We give advertisers the power to choose what sites their ads appear on - and publishers the freedom to choose what ads show up on their sites. We don't have absurdly high minimum-payout levels. We've made the entire online advertising experience transparent, trustworthy, and fair - as well as more profitable, for everyone involved! It's why our slogan is "Everybody wins."

Ik kan nog niets zeggen over de opbrengsten, daarvoor gebruik ik het te kort. Maar misschien heeft iemand anders ervaring met Project Wonderful of met CPD? Het zou in ieder geval mooi zijn als er meer Nederlandse partijen mee zouden doen.

Click to activate social bookmarks