Android contacten nooit meer kwijtraken?

Het is totaal niet meer van deze tijd zou je denken, maar regelmatig komt het nog voor. Een telefoon of SIM-kaart is stuk gegaan en de eigenaar is een paar tientallen tot honderden contacten kwijt. Je krijgt dan van die verzoeken of je je eigen nummer even kunt sturen omdat ze die niet meer hebben. En dat terwijl tegenwoordig bijna alles online opgeslagen kan worden!

Daarom hier een simpele instructie hoe je al je contacten (in het geval van Android) veilig kunt opslaan als Google contact.

Stel een Google account in

Op je toestel moet je er voor zorgen dat er een Google account ingesteld is:

Als er geen "Google" tussen staat moet je deze toevoegen. Daarna 'klik' je op het Google account, en controleer je of het synchroniseren van contacten aan staat.

Bestaande contacten exporteren

Ga vervolgens naar de lijst met al je contacten en klik op "exporteren":

2013-12-12 20.30.07

Je krijgt dan een CSV bestand wat op je toestel opgeslagen staat.

Contacten importeren

Direct daarna kun je alle contacten weer importeren via hetzelfde menu. Je krijgt dan de vraag als welke type je deze wilt opslaan, en dan kies je voor "Google contact".

Ook kun je het opgeslagen CSV bestand overzetten naar een PC (via de bijgeleverde USB kabel). Daarna ga je naar Google Contacts, en importeer via het menu het CSV bestand:

importgooglecontacts

Na een paar minuten zouden zo alle contacten weer op je telefoon moeten staan door de automatische synchronisatie. Ook is het via Google Contacts makkelijker om snel even je contacten te bewerken.

Tot slot

Het grote voordeel van het opslaan op deze manier is dat je niet snel meer een contactpersoon kwijt raakt. Ik heb 1200+ contacten met nummers, emailadressen, huisadressen, enz op mijn telefoon staan en wil zeker niet het risico lopen die kwijt te raken, maar dat hoeft dus tegenwoordig ook niet meer.

Click to activate social bookmarks

 

5 thoughts on “Android contacten nooit meer kwijtraken?

 1. Er is anders nog een ander groot voordeel. Het bewerken van je contacten gaat op een computer een stuk makkelijker dan op je telefoon.

 2. Heerlijk maar ook wel eng, stel je voor wat zo'n Google allemaal weet.

 3. Ik heb mijn contacten wel op Google acount gezet, alleen vergeten te synchroniseren toen ik mijn mobiel heb gereset. Kan ik nu mijn contacten nog ergens terug vinden? Mij lukt het nl niet.

  1. Als het nog relevant is, als je gmail opent heb je rechts boven die 9 kleine vierkantjes, aanklikken en dan onderaan op 'meer' klikken. Moet in onderste rij 'contactpersonen' staan, hierin zou je dan normaal alle contacten inclusief je telefoonnummers terug kunnen vinden..

 4. is helemaal niet waar dat je het niet kwijt bent.
  ik heb alles ingesteld op synchroniseren en dat doet die ook netjes.
  maar na een update waar je contacten door verliest zijn ze na het synchroniseren ook weg bij Google.
  dus het helpt niets.

Comments are closed.